2010. április 1.

Mary Wigham Sampler SAL Hungary

Sziasztok!

Új hónap kezdődik, és hamarosan új hímzésbe vágok bele a Beatrix Potter Sampler mellett. Még valamikor tavaly év vége felé feliratkoztam a Mary Wigham SAL Hungary blogjára, de annyit bíbelődtem a Kinkade képpel, hogy eddig nem kezdtem el a munkát.
Tegnap este összeválogattam, amit megálmodtam ehhez a gyönyörű mintakendőhöz.
Természetesen itt is formabontó leszek, hiszen az eredetileg használt drappos-bézses szövet helyett sötét alapra készítem el a mintát. Miután megmutattam a Férjemnek, mire készülök, azt javasolta, hogy szerinte legyenek élénkebbek a színek. Így jutottam el a selyem osztott hímzőkig:-) A színkódok alapján próbáltam maradni mindegyik megadott színnél, vagy annak egy picit erőteljesebb árnyalatánál.
A szövet tehát egy sötétkék 21ct lett, emlékeim szerint Zweigart, a fonalak pedig "noname" selymek (na jó, Oasis a gyártó). Itt egy kép az induló állapotról.
A napokban elkezdem a munkát és a Mary Wigham SAL Hungary oldalon is közzéteszek majd fázisfotókat.

6 megjegyzés:

  1. Sok helyen láttam már a Mary Wigham mintát készen, de még sehol nem láttam sötét alapon. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. És nagyon szép színűek a fonalak, amiket kiválogattál. Én már régóta nem hímeztem, a kötés teljesen lefoglalt. Most meg inkább a húsvétra fogok készülődni (dekorgumi nyuszik, fonalgömbök, szizál nyuszifészek, tojásgyertya..). Ha addig nem "beszélnénk", akkor nagyon kellemes ünnepeket Nektek, sok pihenés és hímzést! Puszi :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, én is izgalommal várom, hogy milyen lesz! Először fekete alapra szerettem volna, de mivel van benne fekete szímű fonál is, így lemondtam róla. A színekhez ragaszkodtam.
    Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok és jó készülődést a nyuszira:-)))

    VálaszTörlés
  3. Az enyémet már jó régen elrejtettem... Kiváncsi vagyok a tiédre. A színek már gyönyörűek... :o) Lehet, hogy előveszem én is?? Kedvet csináltál hozzá!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy kedvet csináltam a folytatáshoz:-))) Ez már egy jó előjel! Néztem ám, hogy Te is benne vagy a projektben, és nagyon megörültem Neked! Figyelni fogom a következő fázisfotódat:-)

    VálaszTörlés
  5. Szia Jucus!!
    Szerintem, majd kivarrom én is...egyszer:-) Úgyhogy csak mutogasd gyakran. Néztem a mintát, sok a hasonló elem ,mint a B. P. samplerben, vajon miért? Te tudod?
    Szép húsvétot kívánok!!

    VálaszTörlés
  6. Szia Kriszti!
    Hát igen, ezek a mintakendők nagyon hasonlók:-))) Rendben, igyekszem majd gyakran mutogatni!
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
    Puszi

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz:-)
Thanks for your comment:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails